Machines

We maken gebruik van verschillende soorten technieken om uw zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. De kracht ligt in de het combineren van deze technieken om zo tot het gewenste resultaat te komen.

De 3D Galvo graveerlaser wordt voornamelijk gebruikt voor de bewerking van hout, leer en karton, andere materialen zijn ook mogelijk. De Galvo laser zorgt voor een robuust maar strak effect op het gewenste materiaal, het creëert een unieke en stijlvolle look. Het maximale bereik van de Galvo is 75 x 75 cm, wanneer een logo/tekst/afbeelding op te delen is in vlakken dan is het mogelijk om groter te graveren. In overleg met de klant kijken we samen naar de mogelijkheden om tot het gewenste resultaat te komen.

De CO2 laser maakt gebruik van een andere techniek van de Galvo laser. Hierdoor is het alleen mogelijk om vlakke materialen te gebruiken bij deze machine. De CO2 laser wordt veel gebruikt voor het maat snijden van logo’s, afbeeldingen of producten. Hier moet u denken aan geboorte kaarten uit vilt, sleutelhangers uit leer en logo’s uit MDF of plexiglas. We hebben veel ervaring met karton, plexiglas, hout, vilt en leer. De CO2 laser heeft een bereik van 120 x 90 cm, tot een maximale hoogte van 8 centimeter.  

De 25 tons stans is het bakbeest van onze studio. De stans wordt alleen gebruikt voor het op maat stansen van lederen huiden. De lederen huiden worden onder de stans te geplaatst en door middel van eens stansmes op de gewenste maat gemaakt. De combinatie tussen de CO2 laser en de stans zorgt er voor dat we optimaal gebruik kunnen maken van de lederen huiden. Op deze manier wordt er zo goed als geen leer weggegooid. We gebruiken enkel en alleen ecologisch gelooid leer.